Σάλος στην Ιταλία με τις δηλώσεις Μουρίνιο

|


Το νέο ξέσπασμα του Ζοζέ Μουρίνιο κατά των προέδρων και των προπονητών στην Ιταλία αφαίρεσε κι άλλους πόντους από τη δημοτικότητα του Πορτογάλου στο ποδόσφαιρο της γειτονικής χώρας, καθώς προκάλεσε την οργή πολλών συναδέλφων του. Ο τεχνικός της Iντερ είπε ευθαρσώς ότι συχνά οι πρόεδροι στην Ιταλία δίνουν «χαρτάκι», όπως λέμε στην Ελλάδα, στους προπονητές που «δεν έχουν αξιοπρέπεια» για να τους υποδείξουν ποιοι παίκτες πρέπει να παίξουν.

«Μου προκαλεί έκπληξη πώς γνωρίζει κάτι τέτοιο. Δεν μοιάζει και πολύ προσεκτικό ή σοφό να το πει κανείς», είπε με σχετική ευγένεια ο προπονητής της Νάπολι, Ρομπέρτο Ντοναντόνι. «Πιθανότατα ήθελε να ξεστομίσει μία από τις συνήθεις φράσεις του. Δεν βλέπω όμως ούτε τον λόγο ούτε την ανάγκη για κάτι τέτοιο», πρόσθεσε. Πάντως, αφότου ανέλαβε τη Νάπολι ο κ. Ντοναντόνι, πλάι του στον πάγκο κάθεται ο πρόεδρος της ομάδας, Αουρέλιο ντε Λαουρέντις.

«Οι δηλώσεις του είναι απαράδεκτες, έδειξαν έλλειψη σεβασμού», είπε και ο τεχνικός της Κάλιαρι, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ενώ ο πρόεδρος της ένωσης των προπονητών, Ρέντσο Ουλιβιέρι, δήλωσε ότι αυτή τη φορά το παράκανε ο κ. Μουρίνιο.

Ειρωνική ήταν και η απάντηση του τεχνικού της Μίλαν, Κάρλο Αντσελότι: «Αν αναφερόταν και σε μένα, μπορώ τότε να πω ότι με τον κ. Μπερλουσκόνι κέρδισα δύο τίτλους ως παίκτης και δύο ως βοηθός προπονητή».

«Μιλάει πολύ και όταν κάποιος μιλάει πολύ, του ξεφεύγουν και πράγματα που δεν πρέπει να πει», τόνισε ο πρώην τεχνικός της Λέτσε, Μάριο Μπερέτα, με τον οποίο ο κ. Μουρίνιο είχε ένα καβγαδάκι προ καιρού. «Εγώ γελάω μαζί του», πρόσθεσε.

0 comments:

Post a Comment