ΠΑΟ: Με Τεν Κάτε και τρεις παικταράδες!

|


Μία μέρα μετα τη σύσκεψη του τεχνικού τιμ με τον Νικόλα Πατέρα, ακολούθησε μυστική συνάντηση ανάμεσα στα μεγάλα «κεφάλια» του Παναθηναϊκού. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, μαζί με τους Ανδρέα Βγενόπουλο, Γιάννη Βαρδινογιάννη και Κώστα Αντωνίου κάθισαν στο ίδιο τραπέζι και συμφώνησαν σε όλα! Πίστωση χρόνου στον Τεν Κάτε, κίνηση για τρεις σούπερ παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά και αποχωρήσεις παικτών βάσει των εισηγήσεων που θα κάνει ο Ολλανδός. Καλές εντυπώσεις έχει αφήσει ο νεαρός τερματοφύλακας, Ματέο Ραντοβάνοβιτς και μάλλον θα αποκτηθεί. Τον Μάιο η απόφαση της Βέρντερ για την ολική αγορά του Αλέξανδρου Τζιόλη. Δεν κάνει πίσω ο Μπάμπης Βωβός για το εμπορικό κέντρο, ο οποίος χθες ζήτησε από το Δήμο Αθηναίων να μην προχωρήσει στην άδεια εκσκαφών.

Τα αφεντικά συμφώνησαν!

Το μέλλον της ομάδας τους απασχολεί και μάλιστα έντονα. Οι τρεις εκ των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Νικόλας Πατέρας, Γιάννης Βαρδινογιάννης και Ανδρέας Βγενόπουλος συναντήθηκαν χθες το πρωί, προκειμένου να ενημερωθούν από τον Κώστα Αντωνίου για την κατάσταση της ομάδας και να διαμορφώσουν ένα πρώτο πλάνο για τις κινήσεις που θα κάνουν τους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τεχνικός διευθυντής των «πρασίνων» φανέρωσε για ακόμη μια φορά την πίστη του στις ικανότητες του Χενκ Τεν Κάτε, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως: «Πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσουμε μαζί του». Ακολούθως, έκανε τον απολογισμό της χρονιάς και αξιολόγησε το υπάρχον ρόστερ- το οποίο και θεωρεί εξαιρετικό.

Οι μέτοχοι άκουσαν με προσοχή τις τοποθετήσεις του Αντωνίου και στο τέλος πήραν θέση. Ο Βγενόπουλος επανέλαβε ότι η ομάδα πρέπει να συνεχίσει με τον Τεν Κάτε στον πάγκο, καθώς θεωρεί πως ένας προπονητής δεν μπορεί να κριθεί από την πρώτη χρονιά αλλά τουλάχιστον από την κατάληξη της δεύτερης, όταν οι επιλογές για τις μεταγραφές και τις αποχωρήσεις παικτών θα είναι αποκλειστικά δικές του.

Όσον αφορά την ενίσχυση της ομάδας, θα κινηθούν στα «θέλω» του προπονητή. Τρεις σούπερ παίκτες ζήτησε στην προχθεσινή σύσκεψη ο Ολλανδός, τόσους θα προσπαθήσουν να του φέρουν. Για οικονομικά δεδομένα που θα βαδίσουν δεν έγινε λόγος. Απλά, ειπώθηκε ότι: «θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να φέρουμε τρεις παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά στην ομάδα».

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, μόνος στόχος είναι η κατάληψη της δεύτερης θέσης που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τα έσοδα από τη φετινή πορεία της ομάδας ήταν σημαντικά, κάτι στο οποίο ποντάρουν και για του χρόνου οι «πράσινοι» ούτως ώστε να προχωρήσουν στο σχεδιασμό της ομάδας: «Η θέση του Παναθηναϊκού είναι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Φέτος κάναμε εξαιρετική πορεία και πρέπει του χρόνου να διεκδικήσουμε την είσοδό μας στους ομίλους μέσω των προκριματικών», είναι η άποψη που επικρατεί στο στρατόπεδο του «τριφυλλιού».

Στη συνέχεια οι τέσσερις άντρες αναφέρθηκαν στις αποχωρήσεις παικτών. Ο Αντωνίου τους μετέφερε ότι ο Τεν Κάτε θέλει να μειώσει το ρόστερ σε 24 ποδοσφαιριστές (τώρα είναι 26 χωρίς τις μεταγραφές που θα γίνουν), επιθυμία που φάνηκε να τη συμμερίζονται. Τώρα το ποιοι θα είναι αυτοί που θα αποτελέσουν παρελθόν από τον σύλλογο, θα το μάθουμε στην έκθεση που θα παραδώσει ο Ολλανδός μετά τα πλέι οφ. Το σίγουρο πάντως είναι ότι αυτός θα επιλέξει…

0 comments:

Post a Comment