BBC τωρα...

|


Ο Ρώσος Πρόεδρος Dmitry Medvedev λέει ότι η ζωή σε Τσετσενία επιστρέφει στο κανονικό και είναι χρόνος να τελειώνουν οι περιορισμοί ασφάλειας που επιβάλλονται εκεί. Οι περιορισμοί είναι σε ισχύ από τα προηγούμενα 10 έτη.
Περιλαμβάνουν τις απαγορεύσεις της κυκλοφορίας, τους οδικούς φραγμούς και τις περιστασιακές αναζητήσεις από τις δυνάμεις ασφάλειας των πιθανών μαχητών ισλαμιστών. " Η κατάσταση στην Τσετσενία έχει ομαλοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό, " Ο κ. Medvedev είπε σε μια ραδιοφωνική μετάδοση στο κρατικό σταθμό.
" Πρέπει να δημιουργήσουμε τις νέες δυνατότητες για την επένδυση και απασχόληση." Έλεγε μετά από τις συζητήσεις με τον προϊστάμενο της ρωσικής υπηρεσίας ασφάλειας, ο Αλέξανδρος Bortnikov. Αλλά ενώ και τα δύο άτομα μίλησαν υπέρ της χαλάρωσης των περιορισμών στην Τσετσενία, ο κ. Medvedev επίσης προειδοποίησε ότι η πάλη ενάντια σε αυτό που κάλεσε τρομοκρατία δεν θα σταματούσε ή δεν θα επιβράδυνε - μια προφανής αναφορά στις νότιες δημοκρατίες Ingushetia και το Νταγκεστάν όπου η βία συνεχίζεται.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν κάνει δύο σημαντικές εκστρατείες στην Τσετσενία ενάντια στους διασπαστικούς επαναστάτες από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Η τρέχουσα διοίκηση στην Τσετσενία, που οδηγείται από έναν προηγούμενο επαναστάτη, τον Ramzan Kadyrov, έχει επικριθεί από μερικές ομάδες αστικών δικαιωμάτων για τον τρόπο που έχει εξετάσει τους πολιτικούς αντιπάλους της.


0 comments:

Post a Comment