Νέες δημοσκοπήσεις στη δημοσιότητα ....

|


Τον αντίκτυπο της δήλωσης περί κουρασμένου πρωθυπουργού καταγράφουν οι νέες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, στη σκιά των οικονομικών αδιεξόδων και της ικανότητας της κυβέρνησης να αντιδράσει.

Έρευνα της ΜΑRC για το «Έθνος της Κυριακής» ανοίγει την ψαλίδα στις 5,1 μονάδες υπέρ του ΠΑΣΟΚ και εμφανίζει αποδυναμωμένα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Κ. Καραμανλή. Ενδεικτικό είναι ότι στην καταλληλότητα για το πρωθυπουργικό αξίωμα, ο πρωθυπουργός διατηρεί βραχεία κεφαλή, ενώ για πρώτη φορά ο κ. Παπανδρέου προηγείται στη δημοφιλία.

Στην δημοσκόπηση αυτή, στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 34,8%, η ΝΔ το 29,7%, το ΚΚΕ 7,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 6,5% και ο ΛΑ.Ο.Σ το 4,1%. Σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, η διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων πέφτει στο 3,7%. Ο Κώστας Καραμανλής προηγείται στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία με 41,6%, αλλά ο Γ. Παπανδρέου μειώνει τη διαφορά στο 1,5%.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB για τον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» 8 στους 10 ψηφοφόρους της ΝΔ επιθυμούν να παραμείνει ο Κώστας Καραμανλής επικεφαλής της παράταξης, ακόμη και αν χάσει τις εκλογές.

Το 83,8% εκείνων που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2007 δηλώνει πως ο κ. Καραμανλής δεν πρέπει να παραιτηθεί. Μάλιστα, αίσθηση προκαλεί ότι την ίδια γνώμη έχει και το 54,8% του συνόλου των ψηφοφόρων.

Ο Κ. Καραμανλής προηγείται στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία με 32,6% έναντι 28,1% του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ ακολουθεί ο «Κανένας» με 27,5%.

0 comments:

Post a Comment