Διαμαντίδης: «Παίζουμε την ύπαρξή μας»

|


Την άποψή του ότι ο Παναθηναϊκός διαθέτει την απαιτούμενη ποιότητα και εμπειρία να νικήσει μέσα στην Ιταλία τη Σιένα και να ανακτήσει το πλεονέκτημα έδρας για την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας εξέφρασε ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Με δηλώσεις του στο blog που διατηρεί, ο γκαρντ του «τριφυλλιού» αναφέρθηκε στο ερχόμενο παιχνίδι (31/3) με την ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζάνι τονίζοντας μεταξύ άλλων πως: «Αύριο πετάμε για την Ιταλία, όπου ουσιαστικά θα παίξουμε -κόντρα στη Σιένα- για την ύπαρξή μας στην Ευρωλίγκα. Μπορούμε να νικήσουμε στην Ιταλία, αρκεί να είμαστε προσεκτικοί».

«Αύριο πετάμε για την Ιταλία, όπου ουσιαστικά θα παίξουμε -κόντρα στη Σιένα- για την ύπαρξή μας στην Ευρωλίγκα. Είμαστε συνηθισμένοι ως ομάδα να παίζουμε με την πλάτη στον τοίχο. Ξέρουμε πως να προσεγγίσουμε τέτοια παιχνίδια και διαθέτουμε τόσο την εμπειρία όσο και την ποιότητα για να ανταπεξέλθουμε στην κρισιμότητά τους, ακόμα και υπό πίεση. Μπροστά μας παρουσιάζονται δύο ευκαιρίες για να πάρουμε τη νίκη που θα μας δώσει πίσω το πλεονέκτημα της έδρας και μαζί το δικαίωμα να διεκδικήσουμε το εισιτήριο για το φάιναλ φορ του Βερολίνου», τόνισε αρχικά ο Διαμαντίδης και συνέχισε αναφερόμενος στις πιθανότητες που έχει η ομάδα του να αντιστρέψει την κατάσταση:

«Θα αγωνιστούμε σε μία πάρα πολύ δύσκολη έδρα την οποία ωστόσο γνωρίζουμε πολύ καλά. Στην κανονική περίοδο χάσαμε από τη Σιένα με δική μας υπαιτιότητα, στα τελευταία λεπτά. Μπορούμε να νικήσουμε στην Ιταλία, αρκεί να είμαστε προσεκτικοί. Πρέπει να επιβάλουμε το ρυθμό μας και να αποσυντονίσουμε τους Ιταλούς. Να ελαττώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τα λάθη και να είμαστε απολύτως συγκεντρωμένοι και στις δύο άκρες του γηπέδου. Θα ταξιδέψουμε στη Σιένα ξέροντας ότι θα παίξουμε δύο ματς, αλλά το καθένα από αυτά θα τα προσεγγίσουμε σα να είναι νοκ άουτ».

Για να συμβεί κάτι τέτοιο, πρέπει άπαντες στο στρατόπεδο των «πρασίνων» να παραταχθούν με πίστη και ανεβασμένη ψυχολογία, άποψη που συμμερίζεται και ο διεθνής άσος: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει περιθώριο για να στεκόμαστε στο ματς της περασμένης Πέμπτης. Αυτό που έγινε στο ΟΑΚΑ, δεν αλλάζει, ούτε μπορούμε να γυρίσουμε πίσω τον χρόνο. Κοιτάμε μπροστά. Αναλύσαμε όλες αυτές τις μέρες τα λάθη μας, συζητήσαμε και είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν θα τα επαναλάβουμε».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε και στην κατάσταση της υγείας του που του στέρησε τη συμμετοχή στο πρώτο- νικηφόρο παιχνίδι με τη Σιένα: «Εγώ νιώθω πολύ καλύτερα και γι’ αυτό έπαιξα και την Πέμπτη. Ο τραυματισμός με κράτησε μερικές μέρες έξω, αλλά κυρίως με αποσυντόνισε αγωνιστικά. Προσπαθώ να βρω τον ρυθμό μου μέσα από τις ομαδικές και τις ατομικές προπονήσεις και είμαι αισιόδοξος ότι έτσι θα γίνει».

0 comments:

Post a Comment