Φυλάκιση σε τέσσερις για τα επεισόδια στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός!

|


Στη φυλακή οδηγήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας τρεις από τους πέντε κατηγορούμενους που κάθισαν στο εδώλιο για τα επεισόδια, πριν και μετά από το ντέρμπι της Τούμπας, μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού (8/3), μετά την ετυμηγορία του Αυτόφωρου Τριμελούς Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης.Το δικαστήριο επέβαλε σε βάρος τους ποινές φυλάκισης τριών και οκτώ μηνών, οι οποίες, σύμφωνα με το νέο αθλητικό νόμο, δεν αναστέλλονται, ούτε μετατρέπονται.

Ένας ακόμη κατηγορούμενος, ηλικίας 57 ετών, που δικάστηκε και κρίθηκε ένοχος, αποχώρησε από το Δικαστικό Μέγαρο πριν από την κρίση του δικαστηρίου προς το πρόσωπό του και αναζητείται από τις αρχές, προκειμένου να εκτίσει την ποινή του.

Μετά από πολύωρη ακροαματική διαδικασία, που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:00, το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους τέσσερις κατηγορούμενους, για παράβαση του αθλητικού νόμου και, κατά περίπτωση, για την πράξη της βιαιοπραγίας. Τους απάλλαξε, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της απρόκλητης εξύβρισης, της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Σε όλους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. Δύο εκ των καταδικασθέντων ομολόγησαν τις πράξεις που τους αποδόθηκαν, ενώ οι άλλοι δύο τις αρνήθηκαν.

Το δικαστήριο έκρινε αθώο λόγω αμφιβολιών τον πέμπτο από τους κατηγορούμενους, που κάθισε στο εδώλιο με την κατηγορία ότι πετούσε πέτρες σε αστυνομικούς.

Παράλληλα, την Δευτάρα επρόκειτο να δικαστούν άλλοι δύο συλληφθέντες για τα προαναφερθέντα επεισόδια, αλλά το δικαστήριο δέχθηκε το αίτημα της αναβολής που υπέβαλλαν δια των συνηγόρων τους, λόγω νοσηλείας τους σε νοσοκομείο. Οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι θα δικαστούν σε τακτική δικάσιμο, που ορίστηκε για τις 18/6/2009.

Κατά τα παραπάνω επεισόδια είχε συλληφθεί κι ένας ανήλικος, ηλικίας 16 ετών, ο οποίος παραπέμφθηκε να δικαστεί σε Δικαστήριο Ανηλίκων, στις 14/5/09.


0 comments:

Post a Comment