Ένας για ρεβάνς κι άλλος για… σκούπα

|


Στη μάχη των προημιτελικών της Ευρωλίγκας ρίχνονται και πάλι απόψε Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός. Οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν στις 21:45 (Novasports 1) τη Σιένα στην Τοσκάνη, με στόχο να ανακτήσουν το πλεονέκτημα έδρας και να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης έναντι των Ιταλών. «Πιστεύουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε», τόνισε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα. Να… σκουπίσει τη σειρά των αγώνων με τη Ρεάλ θέλει ο Ολυμπιακό στη Μαδρίτη (21:45, ΣΚΑΪ) μετά το 2-0 της Αθήνας. «Δεν σκεφτόμαστε ότι προηγούμαστε με 2-0. Είναι σαν να ξεκινάμε από το 0-0», τόνισε ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

Σιένα-Παναθηναϊκός (1-1)

Αποφασισμένοι να... διορθώσουν το λάθος που έκαναν την Πέμπτη χάνοντας το πλεονέκτημα έδρας από τη Σιένα και να ανακτήσουν το προβάδισμα πρόκρισης στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας είναι όλοι στις τάξεις του Παναθηναϊκού. Με τη σειρά στο 1-1 και τα δύο προσεχή ματς να διεξάγονται στην Ιταλία (απόψε και την Πέμπτη) το «διπλό» είναι μονόδρομος για τους «πράσινους». Βέβαια τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα, αφού οι πρωταθλητές Ιταλίας μετρούν 14 συνεχείς νίκες στην έδρα τους στην Ευρωλίγκα. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και ο Δημήτρης Διαμαντίδης αναμένεται να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, αφού κάλυψε το χαμένο έδαφος από τον τραυματισμό του με ατομικές προπονήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Τοσκάνη ταξίδεψαν 15 παίκτες, αφού πέρα από τους συνήθεις 12 ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς πήρε μαζί του τους Αλβέρτη, Σερμαντίνι και Βεργίνη.

Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός (0-2)

Κάθε άλλο παρά επαναπαύεται στις δύο νίκες επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν αντιμετωπίζουν με χαλαρότητα την αποστολή τους στην Ισπανία, όπου θα αντιμετωπίσουν τη «βασίλισσα» απόψε και αν χρειαστεί και την Πέμπτη. Στόχος τους είναι να «σφραγίσουν» το συντομότερο δυνατό το εισιτήριο για το φάιναλ φορ του Βερολίνου στη Μαδρίτη. Προβλήματα δεν υπάρχουν στις τάξεις του Ολυμπιακού και ο Παναγιώτης Γιαννάκης θα έχει στη διάθεσή του 14 παίκτες, καθώς πέρα από τη γνωστή δωδεκάδα, πήρε στην αποστολή και τους Μιχάλη Πελεκάνο (ξεπέρασε τον τραυματισμό του στον αγκώνα) και Ιγκόρ Μιλόσεβιτς. Αντίθετα, στην Αθήνα θα παραμείνει ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, που έχει τεθεί προσωρινά εκτός ομάδας

0 comments:

Post a Comment